2016/05/03

Dawn of War III

Sota on tulossa

Knowledge is power, hide it well


Talvi tulee Westerokseen, mutta nyt keskitytään sotaan. Tietynlaiseen sotaan. Nimittän ollaan ihan sodan kynnyksellä. Kolmannen sodan kynnyksellä. Minun piti sukeltaa hieman syvemmälle Starcraftin maailmaan, mutta tämä julkistus sekoitti kaiken. Itse asiassa se sekoitti niin pahasti kaiken, että mietin pitäisikö Starcraft jättää taka-alalle ja siirtyä suoraan siihen ensimmäiseen Dawn of Wariin joka julkaistiin 2004. Tarkoituksena se oli käsitellä Blizzardin RTS-pelien jälkeen. Nyt täytynee muuttaa suunnitelmaa.

Eldar, Space Marine, Ork - oh my!
Tuo sekoitti melko tehokkaasti perusasiat. Dawn of War 3:n odotus on muodostunut enemmän tai vähemmän ilmiöksi. Joka kerta kun Relic Entertainment pisti sosiaaliseen mediaan päivitystä, ensimmäiset kommentit olivat "Dawn of War 3 confirmed?". Vuosien ajan. Twitterissä, Facebookissa, foorumeilla. Aina. Odotus on palkittu.

An open mind is like a fortress with its gates unbarred and unguarded


Aiemmat sarjan installaatiot ovat ilmiöitä. Dawn of War toi ensimmäistä kertaa Warhammer 40000:n maailman RTS-muotoon toimivasti. Siinä oli Space Marinet, tuo Relicin Blood Ravens chapter josta internet on repinyt huumoria yli kymmenen vuoden ajan. Siinä oli Eldarit, nuo mystiset galaksimme seilaajat, joiden pitkä ikä kattaa tuhansia vuosia ja teknologia on uskomatonta. Oli Örkit, ne tyhmät vihreät örmöt. 

Muistan kun 2004 asensin Dawn of Warin demon silloiselle Shuttlen mini-pc koneelleni. Ensimmäisenä tein Force Commanderin. Sitä kun klikkasi, eeppinen ääninäyttely sanoi "He who stands with me, shall be my brother.". Eeppisellä äänellä. Gabriel Angeloksen äänellä. Olin myyty. Jos joku RTS on tarjonnut voimafantasiaa yhtään sen enempää kuin tämä pelisarja, siitä saa toki vinkata ja jättää kommentin. "My aim shall not falter.".

Parastahan Dawn of Warissa oli se, että ensimmäistä kertaa tietokoneelle tehty WH40k peli sai sen tunnelman tuotua suoraan kirjoista ja lautapelistä toimivaan RTS-konseptiin. Ääninäyttely. Musiikki. Nämä kaksi asiaa tekivät Dawn of Warista enemmän kuin pelin, ne tekivät siitä ilmiön. Ja nyt tämä ilmiö saa jatkoa, jota on odotettu ja joka saapuu joskus vuonna 2017. 

On aika.

To relinquish contempt is capitulation


Alustavien tietojen mukaan Dawn of War 3 tulee sisältämään vain kolme kampanjaa. Vain? Starcraft 2 sisälsi myös kolme? Kyllä, vain. Mietitään Dawn of War 1 sisälsi Space Marinen kampanjan. Imperial Assault lisäsi Imperial Guardin. Dark Crusade toi Eldarit, Taut, Necronit, Imperial Guardin, Space Marine, Chos Space Marine kampanjat. Dawn of Warin viimeinen lisäosa toi lisää kampanjoita edellämainitulle ja lisäsi joukkoon vielä Sisters of Battle (aka. Adepta Sororitas eli Bolter Bitches) ja Dark Eldarit. Pelkkä alkudemo kesti ties kuinka pitkään, kun taustakertoja sepitti ketä kaikkia nyt tulikaan Kauravan aurinkokuntaan.

Nyt palataan kolmeen. Onko sillä väliä että niitä on kolme? No ei. Tuleepä lisälevyjä, DLC:tä ja ties mitä kaikkea muuta. Eldarit löytyy (fani fani ahihihii!), Space Marinet (no kai nämäkin nyt...) ja Örkit (fun fact, en ole yhtään Dawn of Waria pelannut örkeillä, en edes skirmishiä). Eiköhän tästä hyvää tule. Varsinkin kun katsoo tätä julkaisuvideota, missä ensimmäistä kertaa Eldarit saatiin näyttämään siltä, kuin niiden haarniskat oikeasti koostuvat Wraithbonesta! Ai minäkö tietäisin jotenkin asian tai kaksi Warhammer 40000:sta... ei...


No comments:

Post a Comment