2016/03/17

Assassin's Creed redux

Hiljaiseloa

The Borgias

Ei ole tullutkaan päivityksiä vähään aikaan, koska perhe-elämä ja siihen liittyvät haasteet. Oikeastaan tämä on tekosyy, mutta menkööt tällä kertaa. Seuraavaksi tarkoituksena oli paneutua enemmän Westwoodin peleihin ja siitä lähinnä Command & Conqueriin. Kaivoin jopa vanhat pelilevyt kaapista ulos tätä varten, mutta ei. Ongelmana on Netflix. Tai ei ongelma, vaan lähinnä se, että Netflix uudistaa sisältöään ja yksi kesken jäänyt sarja on vienyt kaiken vapaa-ajan.

Borgian suku kokonaisuudessaan
Sarjan nimihän on The Borgias - mahtavaa renesanssiajan Italian henkilödraamaa, mahtavilla näyttelijöillä, mahtavalla juonella. Vaikka olen tunnustautunut olevani melkoinen sci-fi fani, arvostan erittäin paljon henkilödraamaa tapahtui se millaisessa kontekstissa tahansa. Miksi sitten katson tällaista? Koska Netflixin oikeudet sarjaan päättyy 31. maaliskuuta 2016 - kiire tulee. Kausia on kolme, kaudessa on kymmenen jaksoa. Kaksi on saatu katsottua. Kolmas on jäljellä.

Juonittelua, lahjontaa, simoniaa - the usual

Fun fact: Assassin's Creed II. Ezio Auditore da Firenze. Päävastustajina on, yllätys yllätys, Borgian paavi. Vaikkakin ACII ottaa melkoisia vapauksia hahmojen suhteen, on siinä rutkasti historiallista tarkkuutta mukanaan. Borgian suku on hyvin mielenkiintoinen renesanssiajan Italiassa - loistavaa peliviihdettä. Kyllä. Rupesin katsomaan tätä sarjaa aikoinaan, koska pelasin Assassin's Creedia. Ei ole muuten tarvinut katua. Suosittelen. Suosittelen erittäin paljon. 

Chronicles

Ettei homma menisi ihan täysin 500 vuotta sitten eläneiden ihmisten syyllistämiseen, palataan aiheeseen - peleihin. Posti oli mukava ja kiva ja toi tänään paketin. Paketti oli tervetullut, muttei vielä odotettu näin nopealla aikataululla ilmestyväksi.

Assassin's Creed: Chronicleshan se siinä
Mitäs tämä on? 1500-luvun Kiinaa, 1800-luvun Intiaa ja 1900-luvun keisarillista Venäjää. Sivuhyppelyä, oikeastaan eräänlaista 2.5D peliä. Hienoa sellaista. Hieman erilaista, graafisesti taidokasta AC-tyylistä seikkailua, johon ei tarvitse paneutua niin syvällisesti kuin "oikeisiin" Assassin's Creed sarjan peleihin. Tämä on enimmäkseen muutaman tunnin viihdettä - ja mikä ettei.

Tällä viikolla jatkan Westwoodin parissa jos vain kohtalo näin suo. Toivottavasti, Borgiat ovat pitäneet paavillisessa ottessaan hieman liian pitkään. Mitä tulee itse tv-sarjoihin, voisihan niistäkin turista tässä sanan tai kaksi sopivassa kontekstissa. Olen jo ennestään maininnut Babylon 5:n, mutta senhän lisäksi löytyy myös Battlestar Galactica, Farscape, Firefly, Jeremiah, Rooma, Stargate SG-1, Stargate Atlantis yms. pientä. Varsinkin ensiksi mainittu on minulla... erikoisasemassa. Sellaisella tavalla erikoisasemassa, että muistan vieläkin kun uhosin Kesämäessä kavereilleni vuonna 2000 (tuolloin sarja päättyi TV2:lla) seuraavaa: "Kun nämä julkaistaan DVD:llä, aion ostaa ne kaikki.".

Ei ehkä nykypäivänä millainenkaan uhkaus, mutta DVD vuonna 2000 ei ollut vieläkään ihan de facto -juttu. Se oli enemmänkin jotain sitä luokkaa, mitä 4K on nykyään, ehkä jopa vähän premiumimpi. Tiedon levitessä Babylon 5:n DVD-julkaisuista, ostelin niitä kausi kerrallaan kun niitä julkaistiin - hintaan 80€ per kausi. Eipä taitaisi nykypäivänä mennä kaupaksi tuolla hinnalla. Sellaista.

No comments:

Post a Comment