2016/07/12

Lukijoita kaikkialta

Kävijöitä ja havaintoja

Vieraita

Ei, kyse ei ole alieneista vaikka joku käy. Kyse on tämän blogin lukijoista. Blogger tarjoaa jopa ns. perusversiossaan melko kattavat seurantatyökalut. Näillä näkee mistä osoitteesta tänne tullaan, millä selaimella, mistä maasta, mihin kellonaikaan ja kaikkea muuta kivaa statistiikkaa mitä insinööri suorastaan rakastaa. Mutta nyt ollaankin jännän ytimessä. Suomesta tulee luonnollisesti eniten klikkauksia, mikä ei ehkä ole suomeksi kirjoitetulle blogille niinkään yllättävää. Sen sijaan se mikä on yllättävää, on toiseksi suurin maa josta suuntautuu liikennettä. Se on USA. Täh?

Nyt kun blogi on ollut muutaman kuukauden olemassa, saa suuntaa-antavaa statistiikka kävijämääristä per päivä ja per valtio. Kummastelen melkoisesti miksi Yhdysvallat? Nimi on osoitteessa kasvaisoksi, ei se nyt varsinaisesti mitenkään englantia ole. Postausten nimet eivät myöskään hirveästi vaikuta. Tietäen miltä sivustoilta nuo kävijät tulee, kyse ei ole myöskään summittaisista hakukoneen antamista osumista "haulikolla latoon" sivuosumista. Toki kun tuosta sulkee pois kaikki VPN:ää ym. käyttävät suomalaiset tahot, luku ei ole mitään satoja, mutta tarpeeksi iso kuitenkin.

Kävijöitä

Pikaisen etsinnän perusteella en juurikaan löytänyt mitään ihan samanlaista blogia englanniksi. Etsiminen tässä asiayhteydessä tarkoitti monen eri blogialustan kautta tehtyä salapoliisityötä, kansainvälisiltä foorumeilta kysyttyä ym. Voisiko tälle kaikelle olla kysyntää kotosuomen ulkopuolellakin? Toki löytyy Cinemassacren Angry Video Game Nerdia ja muuta vastaavaa, mutta ne ovat ensinnäkin youtubestaroja jokainen. Toiseksi nämä eivät niinkään retroile samalla tavalla, vaikka AVGN:n James & Mike pelailee -pätkät ovat jotain sen suuntaista.

Aivan, voisi ruveta tekemään Youtubecasteja. Koska se on hiton suosittua näinä vuosina. Puuttuu vaan laadukas kamera (C920) ja laadukas mikrofoni viittä vajaa studio-ominaisuuksilla. No ehkäpä ei sellaista. Eikö? Ei ainakaan nyt, Suomen n. 30-vuotiaat lienee liian kiireisiä perheiden ja uran kanssa, jotta sellaisia katsoisivat. Vai ovatko? Joka tapauksessa kävijämäärät ulkomailta ovat sitä luokkaa, että olen hieman yllättynyt.

For the glory of the Imperium!

Ekstraterrestraaleja

Nyt ei ole kysymys edes englanniksi kirjoittamisen vaikeudesta. Jos pitäisi italiaa kirjoittaa, se olisi enemmän tai vähemmän ymmärrettävää puhua vaikeudesta kun se sujuu puhuttuna jonkun verran paremmin. Toki tämä käytännössä tarkoittaa tuplana kirjoittamista, jos molempia blogeja päivittää samaan tahtiin. Aina voi miettiä, jos jatkaisi tätä samalla tavalla ja englannin kielellä oleva on jotenkin suurpiirteisempi. 

Ei mitään tietoa kenen tekemä tää on...
Toisaalta miksi kukaan lukisi jotain suurpiirteistä vailla mitään sisältöä tai olennaista jujua? Hetkinen, onko tässä mitään jujua? Mikä on se punainen lanka, jonka vuoksi näitä kävijöitä tulee? Vanhat pelit? Nopeasti katsottuna enemmän tässä on 2000-luvun tuotoksia... no tiedä sitten. Jos kirjoittaisi pari postausta englanniksi ja katsoisi miten ne pärjää vs. suomeksi kirjoitettu tuotanto. Noin ihan mielenkiinnosta.

Death and duty are all we must give.

No comments:

Post a Comment